Svenske profilen slutar i landslaget

Kim Källström spelar sina sista landskamper i EM. Mittfältsveteranen har bestämt sig för att sluta i landslaget efter sommarens mästerskap. -  Det har växt fram under våren, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Efter uppgifterna om att Zlatan slutar i landslaget efter EM bekräftar nuKim Källström attsommarens EM-slutspel blir hans sista framträdande på den internationella scenen.

- Det känns som ett väldigt bra läge att avsluta med ett EM-slutspel, säger Källström enligt Fotbollskanalen.

Häcken-fostrade Källström är Sveriges fjärde mestelandslagsman genom tiderna och står i dag på 126 landskamper. Han har också hunnit med 16 landslagsmål.Under kvalet till EM var han en nyckelspelare i Erik Hamréns startelva och fick stort förtroende på det centrala mittfältet.

- Det har växt fram under våren. Det känns som ett väldigt bra läge att sluta i landslaget efter ett stort mästerskap. Det känns bra att säga det nu, sen kan man lägga det åt sidan och njuta av stunden, säger han.

ANNONS

Den gångna säsongen har 33-årige Källström spenderat i Schweiziska Grasshoppers, där han burit kaptensbindeln och blivit framröstad till ligans bästa utländska spelare någonsin.

Mästerskapet i Frankrike blir hans femte totalt, efter EM 2004,VM 2006, EM 2008 och EM 2012.

ANNONS