Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Svenske legendaren drabbad av stroke - "Kan inte gå"

Kurt Hamrin vårdas på sjukhus i sviterna av en stroke. – Han kan inte gå, men han har börjat röra armarna, säger Hamrins hustru till Expressen.

Kurre Hamrin är en av de största i svensk fotbollshistoria. Han är fortfarande ett stort och aktat namn i Italien, där han sedan lång tid är bosatt. 

Nu har den 81-årige före detta dribblern drabbats av en stroke och han är intagen på sjukhus hemma i Florens. 
– Det har varit en tråkig period. Jag hoppas snart få hem honom, men det lär väl dröja ungefär fjorton dagar, säger hustrun Marianne Hamrin till Expressen och fortsätter: 
– I går mådde han bättre. Jag vågar inte säga mycket bättre. Han har blivit flyttad till ett sjukhus där de har börjat med rehabilitering på honom. Det är en bra utveckling, det betyder att det går framåt. Han kan inte gå, men nu har han börjat röra armarna.

Kurre Harmin slog igenom i AIK innan han blev proffs i Italien. Där har han haft stora framgångar, framförallt med Fiorentina där han spelade mellan 1958 och 1967. 

Hustrun Marianne berättar för Expressen att Fiorentinafansen hängt upp en banderoll med texten "Forza Kurt" på hemmaarenan Stadio Artemio Franchi.

I hemma-VM 1958 stod han för ett spektakulärt mål mot Västtyskland som anses som ett av de finaste i landslagshistorien. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.