Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska stjärnans besvikelse: "Hade gärna varit kvar på plan"

Det har varit den hetaste snackisen inför EM-premiären. John Guidetti eller Marcus Berg. Mot Irland imponerade ingen av anfallarna. – Jag hade gärna varit kvar på planen, säger Marcus Berg.

Marcus Berg fick chansen bredvid Zlatan Ibrahimovic. Ingen större skräll då Erik Hamrén uttalat sitt stöd för Berg tydligt inför premiären mot Irland. I den första halvleken var det Irland som förde spelet och Marcus Berg blev nästintill osynlig.
– Det blev två vilt skilda halvlekar. Första var sådär, vi skapade i stort sett ingenting. Sen släpper vi på bromsen i andra och skapar ett bra tryck efter deras mål. Då kommer det mer inlägg och det är klart att jag gärna hade varit kvar på planen där, säger Marcus Berg.

Istället hoppade John Guidetti in och han blev direkt involverad i kvitteringsmålet för Sverige. Emil Forsberg hittade Guidetti som klackade fram Zlatan Ibrahimovic som fick god hjälp av Ciaran Clark att kvittera.
– Jag ser inte vem den går in via men det blev mål. Det var en dröm som gick i uppfyllelse att spela. En stor ära för mig att spela framför de svenska fansen. Det var riktigt mäktigt att få spela. Det kändes bra, säger Guidetti.

Vad säger du om fansen? De sjöng ditt namn när du byttes in?
– Det var magiskt! Gåshud varenda sekund! Det var mäktigt!

Matchen mot Irland var måstematchen för Sverige enligt många. Efter endast 1-1 mot Irland är Guidetti och co tvingade att vinna mot Italien eller Belgien för att kunna ta sig vidare från gruppspelet.
– Det här var ett bra resultat med tanke på att de ledde matchen. Men vi är ett bättre lag när det står 1-1. Folk säger att vi inte hade ett skott på mål, men målchanser kan man ha ändå. Vi skapade mycket målchanser, säger Guidetti och fortsätter.
– Men 1-1 känns ändå fair på något sätt.

Erik Hamrén kommer tvingas ta ett nytt beslut till mötet med Italien. Nya frågor kommer dyka upp. Ska han starta med John Guidetti eller ska han ge Marcus Berg förnyat förtroende från start?
– Jag försöker göra mitt bästa och hoppas att få spela. Mackan har gjort det bra men det är klart att man vill spela mer, säger Guidetti.
– Det var svårt idag … vi fick inte riktigt tag på bollen. Det blev bättre i andra när vi kom runt på kanterna men första halvlek var inte alls bra, säger Berg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.