Svenska spelarna om Spanien-kaoset: ”Blir lite förvirrad”

Match eller inte? Det är den stora frågan inför mötet mellan Sverige och Spanien på Gamla Ullevi på fredag.
En spansk trupp är uttagen, men det är oklart om de spanska stjärnorna kommer att dyka upp.
– Man blir lite förvirrad, man vet inte riktigt vad som händer. Vi får ta det dag för dag, säger Filippa Angeldahl.

ANNONS

Sverige gjorde sin första gemensamma träning på måndagseftermiddagen inför de kommande Nations League-matcherna. Samtidigt som spelarna gick ut på planen inför en tapper skara supportrar som kommit till den öppna träningen på Ullevi så presenterade spanska landslagets nya förbundskapten Montse Tomé truppen till fredagens match mot Sverige.

15 av VM-spelarna blev kallade, men det är fortfarande oklart om de kommer att dyka upp när spanska landslaget träffas på tisdagen med tanke på att de tidigare meddelat att de bojkottar landslaget.

Det är dock inget som påverkar den svenske förbundskaptenen Peter Gerhardsson med fyra dagar kvar till match.

– För oss påverkar det egentligen ingenting. Det är information som man vill ha naturligtvis men det är inget som jag behöver för den här träningen i dag eller i morgon, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Vi möter Spanien och de har sitt sätt att spela fotboll, det vet vi. Det kommer inte vara någon skillnad oavsett vilka spelare de har eller vilken coach de har. Det som kommer att vara intressant är vilka spelare som kommer att vara på plan och det är man van vid att få reda på 75 minuter innan match.

Spanien har fram till torsdag på sig

Spanien ska ha lämnat in en slutgiltig trupp innan midnatt på torsdag och mycket talar för att det är först då vi vet om det blir en match eller inte.

– Det har varit lite fram och tillbaka, man har läst i tidningar och hört att de inte kommer och att de kommer. Det är svårt för oss, jag och tjejerna ställer oss in på att det är match på fredag och såklart hoppas vi att det bästa laget kommer hit, säger Filippa Angeldahl.

En sak som är säker dock är att de svenska spelarna står bakom Spanien.

– De ska känna all stöttning som finns runtom, att andra länder stöttar dem i det beslutet de väljer att ta. Känner de att de behöver bojkotta för att det ska hända något så är det klart att man utifrån stöttar dem och då antar jag att det är något som behövs ändras som inte har varit tillräckligt bra i landslaget. Men jag vet inte allt som hänt, utan man försöker bara stötta dem, säger Angeldahl.

ANNONS

Hon får medhåll av landslagskollegan Jonna Andersson:

– Det är klart att det kräver mycket att göra det. Det som hände under VM är jättetråkigt och det har de tagit tag i och det har skett saker redan nu. Så det känns som att det är ännu mer som ligger bakom den här bojkotten som jag inte är så insatt i. Det känns som att det är något internt som gör att de behöver ta de stegen. Det är otroligt starkt att göra det och visa att de vill ha en förändring, säger Jonna Andersson.

Visat stöd för Jennifer Hermoso

Anderssons Hammarby har spelat med armband för att visa sitt stöd för Jennifer Hermoso, som inte är uttagen i den spanska truppen, och frågan är om landslaget tänkt göra något liknande för att visa sitt stöd för spanska landslaget.

– Det är något vi måste prata om i grupp, vi stöttar dem och vill att alla ska kunna gå ut och spela fotboll och inte behöva tänka på det och lägga fokus på det. Det är något som vi ska prata och diskutera hur vi kan stötta dem och visa att vi håller med dem, säger Jonna Andersson.

Matchen mot Spanien spelas på Gamla Ullevi på fredag med start 18.30.

ANNONS

LÄS MER:Spanien har tagit ut sin trupp – flera av världsmästarna uttagna till matchen mot Sverige

LÄS MER:Detta har hänt i Rubiales-fallet

LÄS MER:Lotta Schelin om spanska bojkotten: ”Förstår dem”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS