Svenska spelarna mobiliserar – för att få fansens stöd

Inreseregler i Skottland stänger möjligheten för svenskar att resa till Glasgow och se åttondelsfinalen. Men Victor Nilsson Lindelöf engagerar sig för att det ändå ska kunna bli en del blågult stöd på läktarna.
– Det är väldigt viktigt, därför kände jag att jag ville göra något, säger Victor Nilsson Lindelöf.

ANNONS
|

Trots den pågående coronapandemin har det svenska landslaget fått starkt stöd av supportrar på plats både i S:t Petersburg och Sevilla. Till respektive gruppspelsmatcher mot Spanien, Slovakien och Polen var det åtminstone ett par tusen tillresta svenskar på plats på läktarna.

Så kommer det inte bli i Skottland när Sverige ställs mot Ukraina i åttondelsfinalen på Hampden Park på tisdag. Skotska karantänregler sätter nämligen stopp för möjligheten att kunna resa dit och se på matchen.

LÄS MER:EM-final? Jag håller det inte för omöjligt

Däremot finns det en möjlighet för svenskar som bor i Storbritannien att se matchen på plats.

– Fans kommer det säkert att vara. Det finns många svenskar i UK. Jag hoppas att de tar sig dit. Jag har många vänner i Glasgow som får lösa det, sa Mikael Lustig, som har spelat många år i skotska Celtic, på en presskonferens tidigare i veckan.

ANNONS

Lindelöf uppmanar fans på sociala medier

När det hölls presskonferens i Göteborg på midsommardagen var Lustig och även Victor Nilsson Lindelöf, som till vardags representerar Manchester United, öppna med att de engagerar sig mycket för att kunna hjälpa fans att få biljetter.

Nilsson Lindelöf har på sociala medier uppmanat svenskar boende i Storbritannien att höra av sig om de vill gå på matchen – och att han då ska försöka ordna biljetter.

– Klart det är väldigt viktigt (med fansens närvaro). Därför kände jag att jag ville göra någonting. Så att det kan bli så många svenskar som möjligt.

LÄS MER:Så firar landslaget midsommar i Göteborg: ”Har pratat med kocken”

Han fortsätter:

– Jag har fått in en del förfrågningar. Jag hoppas att det kan ticka på lite till, så att vi kan få dit så många som möjligt. Micke har ju spelat i Skottland. Han får hjälpa till lite där och hitta några biljetter.

Öppnar för att köpa extra biljetter

Spelarna har totalt 240 biljetter till sitt förfogande, berättar Mikael Lustig.

– Vi har inte så många biljetter att jobba med. Vi får hoppas att förbundet kan lösa på något sätt. Vi får 240 biljetter. Inte jättemycket – vi gör det vi kan, säger Lustig.

LÄS MER:Polsk ledare varnad efter Janne Anderssons tunnel

Nilsson Lindelöf igen:

– Jag tar så många jag får. Men först måste alla i laget få de biljetterna som de vill ha, Sen får vi se hur många det blir. Blir det lite över ska jag försöka plocka åt mig alla jag kan.

ANNONS

Mittbacken säger vidare att han inte stänger dörren för att själv köpa loss fler biljetter – om det skulle vara så att spelarna skulle få den möjligheten.

– Om jag måste så gör jag det. Men jag tror inte att det blir så.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS