Svenska landslaget uppges kalla in extraspelare efter coronakaoset

Coronasmittan tog sig in i det svenska landslaget. Nu agerar man och kallar in extraspelare, det skriver Sportexpressen.

ANNONS
|

Dejan Kulusevski: Smittad.

Mattias Svanberg: Smittad.

Under tisdagen kom det minst sagt tunga corona-nyheter från det svenska landslaget som i detta nu förbereder sig inför fotbolls-EM.

– Jag hade en tung dag i går (tisdag). Jag har varit med som ledare i många år, sa Janne Andersson under onsdagens presskonferens på Hisingen.

LÄS MER:Janne Andersson om coronakaoset i landslaget

Efter den senaste tidens turbulens verkar nu landslaget även agera. Enligt Sportexpressen kommer man, likt premiärmotståndaren Spanien, att kalla in extraspelare. Tanken är att man, enligt tidningen, ska ha en parallell grupp med spelare som kommer träna ihop och stå till förfogande att hoppa in i EM-truppen.

ANNONS

Dock verkar landslaget i nuläget klarat sig undan ett utbrott. Samtliga spelare och ledare testades under onsdagen och alla resultat kom tillbaka negativa.

Kulusevski och Svanberg testades dock inte under onsdagen. Detta eftersom de redan är konstaterat positiva och kommer fortsatt vara isolerade.

LÄS MER:Kulusevski gick på middag – straffas inte

Jesper Karlsson aktuell?

Ännu står det inte klart vilka spelare det skulle röra sig om. Men Jesper Karlsson som gjort succé i nederländska AZ Alkmaar lär vara ett av namnen som är aktuellt att kalla in.

LÄS MER:Janne Anderssons hyllning av Sveriges EM-bas

Tidigare har han sagt till Sportbladet att han är redo om Janne Andersson ringer.

– Jag är alltid i fysisk form, sa han till tidningen och fortsatte:

– Nu är jag hemma och umgås med min familj och tränar på med en del tidigare Falkenbergsspelare, bland annat Niclas Eliasson. Jag tränar med en ledare som hjälpt mig mycket, Dragan, och en ytterligare fystränare.

14.30 kommer landslaget hålla presskonferens, där kommer bland annat Janne Andersson att medverka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS