Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska ilskan: "Vi blev helt bortdömda"

Frankrike tog ledningen efter att Antoine Griezmann var offside – något som domaren missade helt. – Vi blev helt bortdömda, säger John Guidetti efter matchen.

Sverige tog ledningen borta mot Frankrike genom en drömfrispark av Emil Forsberg. Men glädjen blev kortvarig för Janne Anderssons landslag. Paul Pogba kvitterade med en nick två minuter senare efter att Jakob Johansson orsakat en frispark nere på egen planhalva – strax utanför straffområdet.
Frankrike skulle dessutom ta ledningen ett par minuter senare. Storstjärnan Antoine Griezmann vann en duell med Robin Olsen där den svenske målvakten fipplade rejält med bollen och bjöd på ledningsmålet.
– Han tar ett felbeslut. Det är snöpligt, onödigt och billigt, säger Anders Svensson i Kanal 5.

Men målet som Dimitri Payet petade in i bortre hörnet skulle aldrig ha godkänts. Antoine Griezmann var offside när inlägget slogs – något som reprisbilderna visade tydligt. Domaren Milorad Mazic från Serbien och hans linjedomare blåste dock för mål. Ett mål som väckte stor ilska i det svenska laget.
– Det är extra surt! Det är ju solklar offside, det är inget att diskutera. Det ska blåsas av där, säger Janne Andersson till Kanal 5.
– Vi möter en världsnation, det är 70-75 000 pä läktaren och domaren håller inte för trycket när fansen skriker, säger Andreas Granqvist efter matchen.

Mittbacken var framme hos domarna efter matchen och fick en förklaring.
– Jag påpekade att det skulle vara offside. De sa att de inte tyckte det, de tyckte det var ett skott på mål ...

Även John Guidetti var irriterad på domarteamets insats. 

– Vi blev helt bortdömda. 

Det var inte bara offsidemålet utan flera domslut som väckte ilska hos anfallaren. Bland annat en situation i den andra halvleken när Robin Olsen tappade en boll som fransmännen var framme och högg på. Guidetti tycker dock att Olsen hade bollen under kontroll. 

– Robin hade tio fingrar på bollen, så lät han (domaren) ändå spelet fortsätta och de gjorde nästan mål. Då säger vi "hallå, kom igen". Målvakten går man inte på hur som helst.

I den första halvleken hade Guidetti en vass möjlighet att ge Sverige ledningen - men han menar att han med otillåtna medel hindrades.  

– Det är en tröjdragning på mig i första halvlek, annars gör jag ett jättemål. Det är en jättestor chans. Vad ska man säga? Det är besvikelse, självklart.