Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Svenska ilskan över lättklädda bilderna: "Ska inte få förekomma"

Flera av Sveriges landslagsspelare finns med på en lista tyska tidningen Bild gjort med rubriken "Det här är dam-EM:s vackraste sidor". Att utländsk media rapporterar om mästerskapet med utseendet i fokus gör Fridolina Rolfö arg. – Det gör mig frustrerad att det dyker upp sådant, säger hon till Expressen.

EM inleddes med 0–0 mot Tyskland för svenskt vidkommande. En fullt godkänd start på mästerskapet i Nederländerna för Pia Sundhages landslag. Den tyska tidningen Bild har dock valt att lägga fokus på annat än resultat, prestation och taktik i sin rapportering. 

Tidningen, som är en av landets största medier, publicerade under tisdagen en artikel med rubirken "Det här är dam-EM:s vackraste sidor", som listade EM:s snyggaste spelare. 

Med på listan, där texter om spelarna och lättklädda bilder från deras privata instagram-konton används, finns bland andra Göteborg FC:s Elin Rubensson och Olivia Schough. Artikeln får deras landslagskollegor att ilskna till. 

– Sådant ska inte få förekomma! Jag tycker att det ska vara fokus på prestationen och inte utseende, säger Fridolina Rolfö, som till vardags spelar i tyska Bayern München, till Expressen.

"Tråkigt att se"

Hon menar att hon inte märkt av liknande rapportering tidigare i Tyskland. 

– Jag har inte läst så mycket tysk media, kanske framför allt för att jag inte kan språket så bra. Men jag vet att det inte förekommer i Sverige. Det är jag jätteglad för, att det inte ens kommer på frågan. Det är bara tråkigt att se. Jag hoppas att de lägger fokus på något annat framöver, säger hon. 

Lisa Dahlqvist vill inte lägga fokus på listan.

 – Jag bryr mig inte om det där. Om de vill göra en sådan lista får de väl göra det. Men jag skulle aldrig kolla på den, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.