Svenska fotbollförbundets mångmiljonsmäll – tom nationalarena

Landskamper mot Portugal och Frankrike på ett tomt Friends arena. Då går Svenska fotbollförbundet miste om 20 miljoner kronor, det skriver Sportbladet.
– Det kommer få konsekvenser, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till tidningen.

ANNONS
|

Det vankas dubbla stormöten på Friends arena.

På besök kommer regerande världsmästaren Frankrike och regerande Euorpamästaren Portugal. Ett vanligt år hade det inneburit att en – dubbelt upp – fullsatt nationalarena.

Men det är som bekant inte ett vanligt år.

På grund av coronaviruset kommer båda Nations League-mötena få spelas inför helt tomma läktare. Vilket innebär en tung ekonomisk smäll för Svenska fotbollförbundet.

– Sådana här matcher är lite av vår högkonjunktur. Frankrike, Portugal och Kroatien är ju världsmästare, vice världsmästarna och Europamästarna. Det är klart att det får ekonomiska konsekvenser, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

ANNONS

Sjöstrand: ”Klart det är kännbart”

Bara Frankrike- och Portugalmatcherna kommer innebära att förbundet gå miste om drygt 20 miljoner kronor.

Skulle dessutom matchen mot Kroatien, i oktober, spelas inför tomma läktare ökar den summan än mer.

– Vi vet inte hur det blir mot Kroatien än, men om vi inte får in publik då heller tickar det väl uppemot 30 miljoner. Det här är ju inga intäkter som vi kan få in sedan så det är klart att det är kännbart, säger Sjöstrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS