Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska fansen sågas efter kvalpremiären

Ny förbundskapten, flera nya spelare och kvalitetsmotstånd i form av Nederländerna. Det hjälpte inte för att sälja slut på biljetterna till Sveriges första match under Janne Anderssons regi. Och stämningen från supportrarna som var på plats på den svenska nationalarenan sågades ordentligt. "Herregud, vilken oerhört sömnig stämning på Friends", skriver TV4-profilen Patrick Ekwall på Twitter.

Mötet med Nederländerna skulle bli en nystart både för det svenska landslaget och för publiken som följer Blågult. Förbundskapten Janne Andersson hade inför matchen uppmanat fansen att komma och stötta landslaget i Blågults första match på resan mot VM i Ryssland 2018. Men trots vädjan från både ledare och spelare var det lång ifrån fullsatt på Nationalarenan när domaren blåste igång kvalmatchen. Ett skäl till den dåliga uppslutningen tros vara de höga biljettpriserna, som på förhand kritiserades från supporterhåll. 

Flera stolar gapade tomma och något vidare tryck var det inte från hemmafansen. På Twitter fick den svenska publiken stark kritik för den lama stämningen. 

"Herregud, vilken oerhört sömnig stämning på Friends inför Sverige-Holland", skrev TV4-journalisten Patrick Ekwall. 

Artisten Erik Saade hade sin teori klar om varför uppslutningen var dålig.