Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Svenska fansen hyllas: "Otroligt"

De svenska landslaget har fått mycket beröm efter den starka inledningen i fotbolls-EM. Men målvakten Hedvig Lindahl väljer att lyfta fram supportrarna. – Jag är otroligt positivt överraskad av att vi har så många fans här, säger hon.

Stora delar av läktarna på Stadion De Adelaarshorst i holländska Deventer var färgade i gult och blått under Sveriges EM-match mor Ryssland, som slutade med svensk seger efter mål av Lotta Schelin och Stina Blackstenius.

LÄS OCKSÅ: Sverige vann ödesmatchen – närmar sig kvartsfinal

Sveriges målvakt Hedvig Lindahl höll tätt bakåt och kunde från sin position mellan stolparna unna sig att njuta av den stämning som de svenska fansen skapade.

– Jag hör jättemycket och jag är otroligt positivt överraskad av att vi har så många fans här. Det var jätteroligt, säger Hedvig Lindahl och fortsätter:

– Jag hoppas att de hänger kvar och att det bara växer under resten av EM.

Hedvig Lindahls kollega i det motsatta målet, Tatyana Shcherbak, fick ta emot en del kritik efter Sveriges mål. Men Lindahl väljer att försvara ryskan.

– Solen påverkade nog ganska mycket där. Det är tråkigt att ni alltid ska fokusera på misstagen. Jag skulle vilja säga ”fy fan vilken duktig målvakt” i stället.

– Hon hade ju räddat sitt lag hur många gånger som helst innan.