Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska domarilskan: "Det har kostat oss en plats i åttondelsfinal"

Det såg ut att vara Zlatan Ibrahimovics och Sveriges första EM-mål i Frankrike. Men målet dömdes bort för hög spark. – Det är helt overkligt. Det har förmodligen kostat oss platsen i åttondelsfinal, säger John Guidetti.

Matchklockan hade tickat upp på 63 minuter när det utbröt ett vilt jubel hos de svenska fansen och spelarna i Nice. Zlatan Ibrahimovic lyfte bollen i mål men domaren Felix Brych blåste av, efter en hög spark på Marcus Berg.
– Det är helt overkligt. Jag trodde först att de blåste för offside. Men nu i efterhand är det helt overkligt. Det har förmodligen kostat oss platsen i åttondelsfinal. Det är små marginaler, säger John Guidetti.
– Jag har inte sett någon repris men har hört från olika håll... Om du tar ner huvudet så är det inte en hög spark. Då är det ett lågt huvud. Det är mycket tveksamt.

Målskytten själv, Zlatan Ibrahimovic var lika frågande han.
– Jag vet inte varför han blåser. Det kändes som mål. Först trodde jag att det var offside, men han sa att det var frispark. Jag har ingen aning varför, men det är inget att göra nu, säger han.

Marcus Berg som orsakade frisparken som Felix Brych blåste för är kritisk till domarens insats.
– Inte sett repris. Kändes inte som frispark. Kändes väldigt billigt. Kändes otroligt billigt.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.