Svenska damlandslaget bojkottar fotbollsgalan

Det svenska damlandslaget är inte överens om ett avtal med Svenska fotbollförbundet – nu väljer man att bojkotta Fotbollsgalan. Dessutom kan en eventuell strejk mot Frankrike i nästa landskamp bli aktuell. – Det är inte okej att vi inte har ett avtal, säger Caroline Seger till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Flera andra landslag runt om i världen har gått ut och strejkat då de inte har kommit överens med sina respektive fotbollförbund om sina ersättningar. Det svenska damlandslaget följer nu efter i fotspåren och gör en rejäl markering mot fotbollförbundet.

Spelarna och förbundet har förhandlat med varandra hela 2017 – trots det är fortfarande inget avtal påskrivit.

Spelarna var nära att bojkotta sommaren EM-slutspel men valde då att lita på förbundet. Men nu är tålamodet slut och spelarna i landslaget börjar med att strejka och inte gå på Fotbollsgalan.

– Det stämmer. Vi kommer inte att gå på Fotbollsgalan. Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal, säger Caroline Seger tillFotbollskanalen.

ANNONS

– Det är inte okej att vi inte har ett avtal och det här går inte ut över fotbollen.

"Vill bli respekterade för det arbete vi gör"

Nästa landskamp är träningsmatchen mot Frankrike en dryg vecka efter Fotbollsgalan. En match som det ännu är oklart om spelarna ska strejka i eller inte. Caroline Seger vill dock inte gå in på några summor.

– Siffror är ganska oväsentligt. Vi vill bli respekterade för det arbete vi gör. Vi har inte lyckats med det. Det handlar om vad vi känner rimligt, går inte att jämföra med andra landslag eller med herrarna. Naturligtvis har allting diskuteras men vi fokuserar på att göra avtalet så att det är en förbättring för oss, säger Seger som berättar att det normala är avtal på fyra år.

Caroline Seger förklarar att man har vädjat till samtliga spelare i landslaget att skippa galan, samtidigt som man respekterar att alla får göra som de vill.

GP söker SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand för kommentarer.

ANNONS