Svenska cupen skjuts upp tills vidare

I avvaktan på vidare direktiv från Folkhälsomyndigheten har Svenska fotbollförbundet, SvFF, beslutat att årets upplaga av Svenska cupen skjuts upp tills vidare.

ANNONS
|

Svenska fotbollförbundet har vid ett möte under tisdagen tagit beslutet att skjuta upp Svenska cupen på obestämd tid.

Turneringen hann fram till kvartsfinalomgångarna innan coronapandemin satte stopp för fortsatt spel. I slutet av april flyttades speldatumen fram preliminärt till 1 juni. Ett beslut som nu ändras.

Kvartsfinalerna i skulle ursprungligen spelats 14-15 mars. För de två Göteborgslagen, IFK Göteborg och BK Häcken (regerande mästare), väntar nu möten med Hammarby IF respektive IF Elfsborg.

Förbundet motiverar sitt beslut i pressmeddelandet.

"Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har Förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum, vilka kommer att vara beroende av spelschemat för Allsvenskan, när den väl återstartas."

ANNONS

Sedan tidigare är det beslutat att damerna cupspel, som vid tiden för avbrottet var inne i gruppspel, avbryts helt och att ingen vinnare kommer koras 2020.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS