Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Besvikelsen var stor i det svenska laget efter 1-0-förlusten mot Italien.

Svenska besvikelsen: ”Jävligt tungt”

Albin Ekdal fick starta matchen mot Italien – men var djupt besviken efter 1-0-förlusten. – Tungt att få ett mål mot sig i slutminuterna. Jävligt tungt faktiskt, säger han.

Förbundskapten Erik Hamrén gjorde förändringar i startelvan till matchen mot Italien – efter att laget sågats för sin insats mot Irland i premiären som slutade 1-1.

En av förändringarna var att Albin Ekdal tog över Oscar Lewickis plats på det centrala mittfältet bredvid Kim Källström.

Sverige stod också upp bra länge mot Italien – som dock kunde avgöra i den 88:e minuten genom Eder.

Efteråt var besvikelsen stor i det svenska lägret.
– Vi var mer eller mindre piskade att vinna eller ta poäng för att ha goda möjligheter att gå vidare. Vi gör en ganska bra match. Otroligt tråkigt, säger Ekdal i SVT:s sändning.

Han fortsätter:
– Vi gör en jävligt bra match, står upp bra. Stundtals mycket bättre än italienarna. Skapar inte så jättemycket chanser, men vi har ett mål på gång. Tungt att få ett mål mot sig i slutminuterna. Jävligt tungt faktiskt, berättar Ekdal.

Han byttes under den andra halvleken ut mot Lewicki – och menar att det nu bara gäller att rikta fokus mot den avslutande gruppspelsmatchen mot Belgien.
– Vi måste vinna den. Målsättningen är att vinna, säger Ekdal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.