Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En match mellan en thaiboxare och en taekwondoutövare i början på året var osanktionerad och har nu fått teakwondoutövaren avstängd.  Bild: PETER SKAUGVOLD
En match mellan en thaiboxare och en taekwondoutövare i början på året var osanktionerad och har nu fått teakwondoutövaren avstängd. Bild: PETER SKAUGVOLD

Svensk taekwondoutövare straffas efter streetfight

En svensk taekwondoutövare stängs av två år från all idrott efter att ha deltagit i en streetfight mot en thaiboxare. Matchen var osanktionerad av förbundet och kritiseras i ett pressmeddelande från Svenska Taekwondoförbundet.
– Det strider mot allt vad vi står för, säger förbundets ordförande Sammi Kaidi.

I början på året spreds en film på de två kampsportarnas match sinsemellan på Youtube. Videon fick stor spridning och Svenska Taekwondoförbundet gjorde en disciplinanmälan av ärendet eftersom matchen inte hade sanktionerats av förbundet.

Nu har Riksidrottsnämnden beslutet att stänga av taekwondoutövaren i två års tid.

- Streetfights hör inte hemma i den organiserade kampsporten. Det strider mot allt vad vi står för och de som arrangerar eller funderar på att delta vid sådana arrangemang ska veta att de inte har något med svensk taekwondo eller kampsport att göra, säger Sammi Kaidi, ordförande för Svenska Taekwondoförbundet i ett pressmeddelande.

Tydliga regler

Samtliga kampsporter i Sverige lyder under kampsportslagen vilken innebär att man måste ha tillstånd för att få anordna kampsportsmatcher. Till den match som syntes på videon hade inget sådant tillstånd sökts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.