Svensk ilska – Janne Andersson avstängd

Precis innan halvtid gjorde Portugal 2-0 mot Sverige – då ropade de svenska spelarna på offside. Senare uppstod ny irritation och Janne Andersson fick gult kort – det innebär att förbundskaptenen är avstängd i måstematchen mot Kroatien.

ANNONS
|

Portugal tog i den 21:a minuten ledningen mot Sverige i Nations League-matchen i Lissabon.

1-0 såg ut att hålla sig till halvtidsvilan men strax innan paus gjorde Diogo Jota 2-0 efter slarv i et svenska försvarsspelet.

– Sverige står och sover där, Pontus Jansson har inte koll bakom ryggen och Mikael Lustig kommunicerar inte. Inte en enda gång tittar Pontus Jansson bakom ryggen där, sa TV4:s expert Kim Källström i studion i paus.

Efter målet var de svenska spelarna och ledarna upprörda på domarna då de tyckte målet skulle dömts bort för offside.

Den svenska assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren fick för sina protester gult kort.

ANNONS

Kim Källström i studion:

– Det luktar offside, men det är svårt att se exakt.

Janne Andersson avstängd

I den 70:e minuten ville Sverige ha straff efter Albin Ekdal dragits i armen och i den situationen fick även förbundskapten Janne Andersson ett gult kort.

– Vi reagerade hela bänken några gånger. Är det den nivån som domaren lägger det på så får vi köpa det, men jag tycker inte det vi höll på med på bänken var så avancerat, säger Janne Andersson till C more efter matchen.

Anderssons gula kort innebär att han är avstängd nästa match, mot Kroatien på hemmaplan – ödesmatchen som avgör vilket lag som håller sig kvar i a-divisionen. Förbundskaptenen fick gult kort även i mötet med Portugal i september.

På frågan om hur man ska hantera att Andersson är avstängd nästa match svarar förbundskaptenen:

– Det får vi ta då, men vi kommer vara förberedda på det. Men det är inte bra. Man ska inte bli avstängd som ledare. Det är inget jag är glad eller stolt över. Tar han (domaren) två gula på bänken i dag så tror jag han får det jobbigt resten av karriären, när det blir riktigt hett.

Portugal vann matchen med 3-0.

ANNONS

LÄS MER:Sverige överkört av Portugal utan Ronaldo

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS