Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Svennis uppges klar för Filippinerna

Efter ett drygt år utan jobb har Sven-Göran Eriksson hittat nytt jobb. Enligt tidningen Philippine Daily Inquirer är 70-åringen klar för jobbet som tränare för Filippinernas landslag. Svennis själv dementerar att någonting är klart.
– Det är inte klart ännu, men det har förekommit diskussioner, säger han till GP.

Sedan han sparkades från kinesiska Shenzhen FC förra sommaren har Sven-Göran Eriksson gått utan jobb. När GP besökte honom i hemmet i Värmland tidigare under hösten berättade tränarprofilen att han har krokar ute efter nya uppdrag – men att han samtidigt inte har bråttom i väg.

På lördagsmorgonen ser dock ett nytt jobb ut att vara klart. Den filippinska tidningen Philippine Daily Inquirer publicerade en bild på Svennis tillsammans med en representant från det filippinska fotbollsförbundet och slår fast att svenskan tar över landslaget de kommande sex månaderna, över de asiastiska mästerskapen i januari och de sydostasiatiska mästerskapen i november.

Sven-Göran Eriksson har jobbat tillsammans med Filippinernas tidigare förbundskapten Scott Cooper i Leicester och enligt Philippine Daily Inquirer kommer Cooper vara kvar i staben kring Eriksson.

LÄS MER: "Svennis" grillas av profilerna – ger svar på tal

När GP når tränarveteranen på lördagsmorgonen är han fåordig.

– Det är inte klart ännu, men det har förekommit diskussioner. Du får ringa igen i morgon. Jag kommer inte kommentera något mer i dag, säger han.

LÄS MER: "En man som heter Sven-Göran"

Dan Palami är manager för det Filippinska landslaget och uttalar sig om överenskommelsen med Sven-Göran Eriksson i Philippine Daily Inquirer.

– Vi är väldigt glada att ha Sven ombord. Med hans rykte, erfarenhet och kunskap står det utan tvivel att han kan hjälpa laget att nå nästa nivå. Många var intresserade av hans tjänster men vi sålde in idén om att han kan lämna ett arv här på Filippinerna, säger han till tidningen.

Under det senaste halvåret har han ryktats till både Kamerun och Irak. När GP träffade honom i augusti berättade han om vad som behövdes för att han skulle hoppa på ett nytt jobb.

– Jag är fortfarande sugen men då får det vara något som jag fastnar vid. Det behöver inte vara pengarna, men något mer rejält än vad det har varit.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.