Svennis sugen på att ta över England

Sven-Göran Eriksson blev förste engelske förbundskapten när han tog över 2001. Han lämnade uppdraget efter VM 2006 men erkänner nu att han skulle vara sugen på en chans till. – , säger Eriksson till The Sun.

ANNONS
|

Sven-Göran Eriksson blev historisk när han lämnade Lazio för att som förste utlänning någonsin ta över det engelska landslaget.

"Svennis" tog laget till två VM och ett EM. Varje mästerskap tog slut i kvartsfinal och efter VM i Tyskland 2006 lämnade han posten som förbundskapten.

Sedan "Svennis" lämnade har Steve McClaren, Fabio Capello och Roy Hodgson haft ansvar för landslaget. Den siste lämnade efter det överraskande uttåget mot Island i åttondelsfinalen av EM och nu spekuleras det friskt i vem som ska ta över.

Sven-Göran Eriksson är numera tränare i Tobias Hyséns gamla klubb Shanghai SIPG. Nu berättar han för The Sun att han gärna skulle vilja ha en ny chans som engelsk förbundskapten.

ANNONS

– Jag skulle älskar att bli förbundskapten igen, men det kommer inte hända, säger Eriksson till tidningen.

Även om han inte tror att han själv kommer få chansen att ta över så meddelar "Svennis" att han alltid finns tillgänglig för att hjälpa England och den kommande förbundskaptenen.

– Jag finns alltid tillgänglig för att hjälpa FA oavsett vem den nye förbundskaptenen blir.Jag är bara ett telefonsamtal bort, säger "Svennis"

ANNONS