"Svennis" om Torbjörn Nilsson: "Skulle aldrig släppa iväg honom"

Tillsammans nådde de framgång i IFK Göteborg på 1980-talet. Nu letar Sven-Göran Eriksson nytt jobb medan Torbjörn Nilsson fått chansen som assisterade tränare för Blåvitt. Och tränarlegendaren hyllar sin före detta spelare. – Torbjörn Nilsson skulle ju vara en ständig IFK:are om jag vore ägare eller president, säger "Svennis" till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Efter att ha fått sparken från sin kinesiska klubb Shenzhen är Sven-Göran Eriksson, 69, tillgänglig för nya tränaruppdrag och tillbringar perioden mellan jobb i Sverige.

Där har han kunnat följa Torbjörn Nillssons återkomst i IFK Göteborg på nära håll. "Svennis" och Nilsson nådde stora framgångar tillsammans i Båvitt på 1980-talet, med UEFA-cuptiteln 1982 som främsta merit.

Öser beröm över förre spelaren

Och "Svennis" sparar inte på superlativen när det gäller sin före detta anfallsstjärna och hans status i IFK, där han nu är assisterande tränare bredvid Alf Westerberg.

– Jag pratade med Torbjörn förra veckan. Jag tror att han trivs med det och Torbjörn Nilsson skulle ju vara en ständig IFK:are om jag vore ägare eller president. Jag skulle aldrig släppa iväg honom,säger "Svennis" till Fotbollskanalenoch fortsätter:

ANNONS

"På något sätt är han IFK Göteborg"

– På något sätt är han IFK Göteborg. Ambassadör eller tränare eller vad som helst,

Huruvida Torbjörn Nilsson kan vara ett namn för huvudtränarposten vill dock "Svennis" inte uttala sig om.

– Det kan jag inte och det vill jag helst inte svara på heller. Då sätts ryktena igång.

ANNONS