"Svennis" hyllades på Fotbollsgalan – tackar Blåvitt

När Fotbollskanalen delade ut årets hederspris på Fotbollsgalan fick den förre Blåvitt-tränaren och legendaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson. Då lyfte han fram en klubb – IFK Göteborg.

ANNONS
|

Under Fotbollsgalan delar Fotbollskanalen ut hederspris. I år gick priset till den förre Blåvitt-tränaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson.

Och på scenen passade "Svennis" på att bland många lag han tränat hylla sin gamla klubb IFK Göteborg.

– Jag vill speciellt tacka en fotbollsklubb – IFK Göteborg. Dels för att för 40 år sedan gav de mig chansen att bli tränare där när jag var ung och grön. Jag är evigt tacksam att jag fick den chansen.

Han menar också att framgångarna med IFK Göteborg la grunden till att han senare kom ut i Europa och som landslagstränare.

– Sen var det massa bra fotbollsspelare i den klubben. Svenska Fotbollförbundet tyckte att vi spelade skitfotboll och pressen sa att det inte var bra nog och på läktarna skrek de ibland att de skulle skicka hem mig till skogen jag kom ifrån. Men spelarna med, Torbjörn (Nilsson) i spetsen, lyssnade på mig och det blev bättre och bättre och till slut blev det väldigt bra och det gav mig biljetten att sticka ut i proffsvärlden.

ANNONS

Sven-Göran Eriksson tränare IFK Göteborg 1979 till 1982 och vann allsvenskan, Svenska cupen och Uefacupen med laget. Han har efter det bland annat coachat Benfica, Roma och Manchester City och det engelska landslaget.

ANNONS