Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Svennis hyllade inför stekheta Rom-derbyt

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson var på plats under söndagens Rom-derby. Då hyllades svensken som fick gå ut på gräsmattan.
– Jag älskade det, säger svensken till DAZN.

Tidigare i år meddelade tränarlegendaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson att han kommer att trappa ner från sina uppdrag på grund av hälsoproblem.

– Om sjukdomen säger vi ingenting. Men det är ingen bagatell, så mycket kan jag säga, berättade hans vän och advokat Anders Runebjer för GP.

Det är inte känt vad det är för sjukdom som ”Svennis” har drabbats av. Däremot meddelades det nyligen att han genomgår en behandling.

Hyllades inför Rom-derbyt

Sjukdomen hindrade dock inte Sven-Göran Eriksson från att vara på plats när Lazio och Roma möttes i det heta Rom-derbyt under söndagen. Enligt Sportbladet var svensken på plats med anledning av en sponsorresa som arrangerats av Karlstad Fotboll.

Inför matchen fångades ”Svennis” upp av en kamera och svensken hyllades då av publiken på Olympiastadion.

– Hyllningen var fantastisk! De sjöng "Sven-Goran Eriksson" och Svennis gick ner till fansen och hyllades välförtjänt!, säger Patrik Hjelte, ordförande i Karlstad Fotboll till Sportbladet.

Sven-Göran Eriksson har skördat stora framgångar som tränare i Italien. Han ledde Roma till Italienska cupen och Lazio till ligatiteln.

– Det är för underbart, fantastiskt, jag älskade det. Lazio är det starkaste laget jag någonsin tränat på klubbnivå. Vi vann en hel del, förlorade några gånger, men jag har många underbara minnen från den här platsen, säger han till DAZN enligt sajten Football-Italia.

LÄS OCKSÅ: Nya beskedet om Sven-Göran Erikssons hälsoproblem

LÄS OCKSÅ: Sven-Göran Erikssons vän och advokat om legendarens hälsa

LÄS OCKSÅ: Sven-Göran Eriksson trappar ner efter hälsoproblem

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.