Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Svennis: "Hade älskat att träna dem"

För tillfället står han utan jobb. Men det hindrar inte Sven-Göran Eriksson från att drömma om att återvända till den absolut toppfotbollen. – Jag hade älskat att träna Liverpool, säger den förre Blåvitt-tränaren.

Sven-Göran Eriksson har haft en lång och lyckosam karriär. Utöver framgångarna i början av karriären, då "Svennis" bland annat tog IFK Göteborg till Uefa Cup-titeln 1982, har Torsby-sonen tunga tränaruppdrag för klubbar som Lazio, Benfica och Manchester City på sin meritlista.

Dessutom ledde "Svennis" det engelska landslaget mellan 2001 och 2006. 

Men sedan en tid tillbaka står han utan jobb. Det hindrar dock inte 69-åringen från att drömma om ett av fotbollsvärldens absolut med prestigefyllda uppdrag – och att återvända till England. 

– Ja, jag hade älskat att träna Liverpool. Jag har alltid varit Liverpool-supporter, precis som min pappa, säger Eriksson till Liverpool Echo.

Men han är tydlig med att det bara är Liverpool som lockar i England – annars är han inte särskilt intresserad av att göra en comeback på de brittiska öarna, där han utöver landslaget och Manchester City också hann med uppdrag i Leicester och Notts County.

Och i intervjun pratade Eriksson om hur han tycker det var att träna engelska spelare. 

– Det är inte så svårt. De (engelska spelare) vill spela fotboll, de älskar fotboll – och de är disciplinerade. Jag tror det är rotat i deras system. I Italien hade jag mycket svårare att hantera spelarna, där var det var en stor skillnad, men i England har det aldrig varit några problem. Visst, man måste sätta några spelare på bänken, spelare som hellre vill spela. Men överlag är det lätt att träna engelska spelare,