Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven-Göran Eriksson. Bild: JESPER ZERMAN
Sven-Göran Eriksson. Bild: JESPER ZERMAN

"Svennis" dementerar uppgifterna: "Definitivt inte"

Sven-Göran Eriksson skulle ta över som ungdomsansvarig i den brasilianska storklubben Botafoga enligt den inhemska pressen.
Det stämmer inte, enligt huvudpersonen själv.
– Det är en liten klubb på mycket lägre nivå som kallar sig Botafogo och som ligger i en annan del av Brasilien. Men det är inte aktuellt det heller, säger Sven-Göran Eriksson till Sportbladet.

"Jag kommer att ansvara för ungdomssektionen i Botafogo. Det är fantastiskt att arbeta med unga människor, och Brasilien är ett av fotbollens hjärta".

Så uppgav brasiliansk press att Sven-Göran Eriksson sagt till La Repubblica angående ett nytt jobb för den brasilianska storklubben. Svennis skulle efter jobbet som förbundskapten för Filippinerna bege sig till Sydamerika och bli ungdomsansvarig.

Men uppgifterna stämmer inte.

I en intervju med Sportbladet dementerar nu Sven-Göran Eriksson att han är på väg till Brasilien.

– De ringer mig och säger att Botafogo hört av sig. Andra säger att Benfica hört av sig. Botafogo är ju en storklubb i Rio. De har definitivt inte hört av sig. Inte Benfica heller, säger Sven-Göran Eriksson och citatet från "Svennis" stämmer inte heller.

– Nej! Det är på det här sättet: det finns en liten klubb som kallar sig Botafogo i en annan del av Brasilien och som inte har något med storklubben att göra. De har via vänner hört av sig: ”kan Svennis kanske hjälpa oss lite grann”. Men det är på en mycket lägre nivå. Jag har inte ens tagit ställning till det. Jag har aldrig varit där och jag har i princip inte pratat med dem. Det är inte något som är aktuellt för tillfället. Definitivt inte, säger han till Sportbladet.

När Sportbladet pratar med honom befinner sig Svennis på hemmaplan i Värmland och för tillfället är han inte nära något nytt uppdrag.

– Det är inte aktuellt med något alls för tillfället, säger Sven-Göran Eriksson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.