Svennis bekräftar: Tar över Filippinerna

På torsdag reser Sven-Göran Eriksson till Filippinerna för att skriva på. Jobbet som förbundskapten för Filippinernas landslag blir hans nästa uppdrag, det bekräftar han för GP på måndagsmorgonen.
– Allt blir klart då, jag har bestämt mig, säger han.

ANNONS
|

Efter ett drygt år som arbetslös har Sveriges mest framgångsrike fotbollstränare genom tiderna hittat nytt uppdrag. I slutet av veckan reser han till Filippinerna för att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över Asiatiska mästerskapen i januari nästa år.

– Framförallt gäller jobbet över två turneringar. En nu i mitten av november och sedan Asia cup i januari. De har bett om att få hjälp under den här tiden helt enkelt, säger han.

Det var på lördagen som filippinsk media gick ut med att 70-åringen var klar för uppdraget som förbundskapten. Då berättade Svennis för GP att inget var påskrivet men att diskussioner har förts. Nu har två dagar gått – och tränarveteranen har hunnit bestämma sig.

ANNONS

– Jag tänkte att det kan bli skoj. Man kan lika gärna vara i Manila och Dubai under vintern som hemma i Värmland, säger han.

Hur mycket vet du om filippinsk fotboll?

– Jag har varit där och tittat på dem, men jag ska inte säga att jag har följt dem. De flesta spelarna är uppvuxna och födda någonstans i Europa eller Brasilien. Det är många med västerländskt påbrå som har en mamma eller pappa från Filippinerna.

LÄS MER: "En man som heter Sven-Göran"

I Filippinernas landslag spelar den förre Malmö FF-talangen Amid Nazari, i dag i IFK Mariehamn. Här finns också Premier League-klubben Cardiffs målvakt Neil Etheridge. Landets främste målskytt, tillika största offensiva namn heter Phil Younghusband och har ett förflutet i Chelseas ungdomslag.

Landslaget låg på plats 116 på Fifas senaste världsranking.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS