Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Anders Ylander

Svennis bekräftar: Tar över Filippinerna

På torsdag reser Sven-Göran Eriksson till Filippinerna för att skriva på. Jobbet som förbundskapten för Filippinernas landslag blir hans nästa uppdrag, det bekräftar han för GP på måndagsmorgonen.
– Allt blir klart då, jag har bestämt mig, säger han.

Efter ett drygt år som arbetslös har Sveriges mest framgångsrike fotbollstränare genom tiderna hittat nytt uppdrag. I slutet av veckan reser han till Filippinerna för att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över Asiatiska mästerskapen i januari nästa år.

– Framförallt gäller jobbet över två turneringar. En nu i mitten av november och sedan Asia cup i januari. De har bett om att få hjälp under den här tiden helt enkelt, säger han.

Det var på lördagen som filippinsk media gick ut med att 70-åringen var klar för uppdraget som förbundskapten. Då berättade Svennis för GP att inget var påskrivet men att diskussioner har förts. Nu har två dagar gått – och tränarveteranen har hunnit bestämma sig.

– Jag tänkte att det kan bli skoj. Man kan lika gärna vara i Manila och Dubai under vintern som hemma i Värmland, säger han.

Hur mycket vet du om filippinsk fotboll?

– Jag har varit där och tittat på dem, men jag ska inte säga att jag har följt dem. De flesta spelarna är uppvuxna och födda någonstans i Europa eller Brasilien. Det är många med västerländskt påbrå som har en mamma eller pappa från Filippinerna.

LÄS MER: "En man som heter Sven-Göran"

I Filippinernas landslag spelar den förre Malmö FF-talangen Amid Nazari, i dag i IFK Mariehamn. Här finns också Premier League-klubben Cardiffs målvakt Neil Etheridge. Landets främste målskytt, tillika största offensiva namn heter Phil Younghusband och har ett förflutet i Chelseas ungdomslag.

Landslaget låg på plats 116 på Fifas senaste världsranking.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.