Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svahns olycka i comebacken: "Känns inte alls bra"

Han har slitit hårt för att bli kvitt sin skadade höft. Mot BP fick Johan Svahn efter flera månaders frånvaro göra comeback – då rev han upp skadan nästan direkt. – Jag är bara så besviken nu, säger han.

Senast Johan Svahn spelade match i superettan var mot IK Frej 25 juni. Sedan dess har mittfältaren dragits med en skadad höft. Mot Brommapojkarna, drygt tre månader senare, var det äntligen dags för comeback. I den 71:a minuten fick Svahn hoppa in när han ersatte Daniel Bennassar Nilsson. Någon långvarig glädje blev det dock inte. Nästan direkt efter inhoppet kände 29-åringen att något inte stod rätt till. 

– Det kändes väldigt bra innan, men nu känns det inte alls bra. Det hände någonting med min höft, jag vet inte vad det var, men något hände. 

Han fortsätter: 

– Jag tror det var när jag skulle slå till bollen, ganska tidigt efter att jag hade kommit in. Så inhoppet blev ju därefter då också...

När smärtan uppenbarade sig hade Gais redan gjort samtliga tre byten. Men att kliva av och låta lagkompisarna avsluta matchen med en man färre var inget alternativ. 

– Nä, det är bara köra. Vi hade ju inga byten...

Hur illa det är med höften vågar han i nuläget inte svara på. 

– Det är inte jättefarligt, men något är fel. Vi får se, vi får vänta till på måndag, tror jag, innan vi vet. 

Och att efter lång tids rehabilitering direkt åka på en ny skadesmäll tar hårt, menar Svahn.  

– Jag har tränat fullt i två veckor har inte känt någonting, men det är väl anspänningen i samband med match och sådär. Jag är bara så besviken nu, och så att vi inte lyckas vinna matchen heller ... det känns väldigt tungt, säger han och skakar på huvudet.