Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Supportrar oroliga över Nazi-demonstration: ”Upprört”

Det skulle bli en publikfest med gratis inträde och storpublik på Gamla Ullevi. Nu oroas många Gais-supportrar över Nordiska Motståndsrörelsens (NMR) demonstration på lördag. – Det är många som skriver att de inte vill ta med barnen, säger Makrillarnas ordförande Tor Berggren Torell.

På förra årets gratismatch mot Trelleborg lockade Gais 6 218 personer. När Brommapojkarna kommer på besök på lördag hade klubben hoppats nå en liknande siffra. Det blir betydligt svårare i och med att nazistiska NMR demonstrerar utanför Gamla Ullevi på matchdagen.

Demonstrationens tillstånd går ut bara en timme före avsparken klockan 17.00 – samtidigt som arenan öppnar. Det har gjort att många supportrar tvekar till att gå dit, enligt Grönsvarts officiella supporterföreningen Makrillarna.

– Det är upprört kan man sammanfatta det som. Det är många som hoppas på något ytterligare beslut från rätten. Jag hoppas att allt går bra för oss som ska på matchen. Det var meningen att det här skulle bli en publikfest. Det blir tungt stämningsmässigt om detta innebär att vi tappar 1000 till 2000 personer, säger Tor Berggren Torell.

Ingen motdemonstration

Gais-supportrarna har inte planerat att göra någon motdemonstration, däremot kan det bli aktuellt med att markera mot demonstrationen på något sätt.

– Jag hoppas att allt går fredligt från vår sida. Vi har inte planerat att göra någon motdemonstration utan vi låter vår kärlek till Gais tala. Något kan jag tänka mig händer… Jag hade gärna sett man står bredvid och sjunger Gais-sånger, säger Tor Berggren Torell.

"Hoppas folk visar att de inte är rädda"

Gais SLO Jonas Nordström hyser stora förhoppningar om att publiksiffran inte dalar på grund av demonstrationen.

– Jag hoppas att folk visar att de inte är rädda och dyker upp som vanligt. Det är klart att det finns en problematik i den här krocken. Men vi har en bra och tät dialog med polisen.

Vad ger du för råd till supportar?

– Hämta ut era biljetter i god tid, sjung, var glad och heja på Gais.