Supportrar överklagade till HD – nekas prövningstillstånd

Fastslaget: domen mot Elfsborgssupportrarna kvarstår. På torsdagen bekräftade Högsta domstolen att de inte kommer att ta upp den fällande domen mot supportrarna, enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Tidigare i år dömdes tre Elfsborgssupportrar till 30 dagsböter vardera för brott mot ordningslagen, det efter att de nedanför läktaren firat ett avgörande mål tillsammans med spelarna i matchen mot Kalmar FF förra sommaren.

Domen togs sedan vidare till Hovrätten som i sin tur avvisade överklagan från supportrarna.

En av de Elfsborgssupportrar som dömdes valde att fortsatte att överklaga – denna gång till Högsta domstolen.

På torsdagskvällen kom dock ett besked att HD inte medger prövningstillstånd och kommer därmed avvisa målet, uppger Sportbladet. Domen om 30 dagsböter står alltså fast.

– Min känsla är besvikelse. Jag både trodde och hoppades att Högsta domstolen skulle tycka att det var en viktig fråga att pröva. Särskilt med tanke på hur läktarkulturen och målfirande mellan spelare och supportrar utvecklats i Sverige, säger Abraham Zeito, försvarsadvokat, till Sportbladet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS