Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Supporterns osannolika otur: "Mitt hjärta fick sig en törn"

Matthew Chell hade flugit in från Birmingham för att se kvällens match – på väg från Landvetter flygplats fick han information om att matchen var inställd. – Jag är väldigt besviken, men jag kommer tillbaka, säger han Blåvittsupportern.

Ni skall veta att han har försökt. Senast han såg sitt svenska favoritlag på plats i Sverige var i Champions League-kvalet mot Legia Warszawa på gamla Gamla Ullevi 1995.

Därefter har han försökt tre gånger.

– Första gången gick flygbolaget i konkurs, andra gången var det något med en förlossning och nu matchfixning. Mitt hjärta fick sig en törn och vi bjöd in honom till Kamratgården, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

LÄS OCKSÅ: Spelare hotad av matchfixare - stormötet inställt

Han följde lunchträningen på plats.

– Jag hade verkligen sett fram emot det här. Det är 22 år sedan jag var här senast. Jag såg dem förra året i Wales. Det är inte jordens undergång och jag kommer tillbaka.

Du är ett stort IFK-fan?

– Ja, men de är svåra att följa från England. Bevakningen är inte fantastisk. Man får hitta som saker som poppar upp på BBC och andra webbsidor. Jag önskar att det hade varit enklare att se matcherna.

Vad säger du om beskedet att matchen ställs in på grund av matchfixning?

– Jag är väldigt förvånad att det dyker upp på såg hög nivå. Jag trodde absolut inte att så stora lag skulle vara inblandade. Det är väldigt ovanligt i England om jag skall vara ärlig.

Vad skall du göra i kväll?

– Jag har ingen aning.

Precis då kommer Jörgen Lennartsson förbi.

– Han skall hänga med oss. Jag har bjudit in honom. Först skall vi ha ett studiebesök på Kamratgården, sedan ett snack om fotboll och därefter han lunch med spelarna.

Matthew Chell, som var 14 år vid sitt senaste matchbesök i Göteborg, skiner upp.

– Det låter perfekt!

Under samtalet med spelarna blev det även ett snack om Chells favoritlag, Stoke City:

Han är inte nöjd med Stokes säsong och tycker att de har haft för mycket kortpassningsspel. Han vill se mer långbollar, berättar Jörgen Lennartsson.

På fredagen flyger han tillbaka till England och hemmet i Stoke-on-Trent.

– Jag kommer tillbaka, lovade han.