Gamla UIlevi.
Gamla UIlevi.

Supportern: Inget annat än en total skandal

ANNONS
|

Ett stort följe IFK Norrköping-supportrar hade tagit sig ner till Göteborg för allsvenskans toppmöte. Flera av dem kom dock inte in på arenan.

Enligt Johan Ydregård, medlem i Peking Fanz, rörde det sig om flera hundra.

– Jag stod själv länge i biljettkön. Jag gissar att 100 vände därifrån, och kanske 100 till efter det. Grovt uppskattat. Mängder av folk fick se matchen på puben. Det är inget annat än en total skandal, säger han.

Anledningen till det inträffade var att biljetterna till bortasektionen redan var upptagna av Gothia Cup-deltagare.

– Det är så illa skött. Blir som ett slag i ansiktet, säger Johan Ydregård.

ANNONS

Mike Sahlenius, säkerhetschef hos IFK Göteborg, påpekar dock att biljettförsäljningen på bortasektionen inte är något som klubben kan påverka.

– Det är ingen nyhet att du måste köpa förköp som supporter. Det enda vi kan se till är att ingen med IFK-halsduk eller IFK-tröja kommer in på bortasektionen, säger han.

De supportrar som inte fick biljett ska ha samlats i en grupp utanför och försökt storma entrén.

– De utan biljett var tio personer – och de fick sällskap av ett gäng som hade biljetter. De lämnade arenan i sympati. Tåget växte sedan till 50 personer, som försökte uppsöka bråk med Blåvitts supportrar – som rusat ut från arenan. Polis och ordningsvakter höll dock isär dem. De hetsade mot varandra, men inget blodvite – och efter matchen hämtade Norrköpings bussar upp supportrarna vid en krog, säger Sahlenius.

Andrej Häggblad,IFK Göteborgsmarknadschef:

– Jag vet att det var många supportrar, både från Norrköping och Göteborg, som var irriterade. Tyvärr är det inte mycket att göra åt. Är det slutsålt så är det slutsålt. Vi försöker uppmana folk att köpa i förväg, säger han.

– Jag uppskattar att vi fick neka 400-500 Blåvittsupportrar. Om det ens räcker. Det är hett runt Blåvitt nu.

ANNONS
ANNONS