Johannes Jensen, Getingarnas ordförande.
Johannes Jensen, Getingarnas ordförande. Bild: DANIEL STILLER

Supporterklubben Getingarnas ordförande Johannes Jensen rasar mot klubbens sponsorer

BK Häckens ökända sponsorresa till Italien får nu hård kritik.
Supporterklubben Getingarnas ordförande Johannes Jensen ifrågasätter om Häcken ska arrangera den här typen av resor framöver?
– Det är väldigt provocerande, det är klart det är. Men jag tycker klubben skött det på ett föredömligt sätt så här långt, säger Jensen när han gästar GP:s fotbollspodd.

ANNONS
|

BK Häckens konferensresa till Gardasjön i Italien för en dryg vecka sedan blev en stökig historia enligt uppgifter till Sportbladet.

Flera besökare ska ha varit ordentligt berusade vid flera tillfällen. Det ska också ha förekommit både bråk och sexism.

– Det är naturligtvis tråkigt, oacceptabelt och någonting som är långt ifrån BK Häckens värderingar, sa klubbchef Marcus Jodin till GP i måndags.

Under tisdagen medverkade Supporterklubben Getingarnas ordförande Johannes Jensen i GP:s fotbollspodd. Där pratas om den historiska guldstriden, årets publiksuccé på Hisingen, supporterfrågor – och den numera ökända sponsorresan.

Johannes Jensen är mycket kritisk mot sponsorernas beteende.

ANNONS

– Det är ju pinsamt. Det är en sida av den moderna fotbollen jag tycker är jävligt konstig. Ska man ha massa bjudresor och VIP-läktare för att stötta ett lag ekonomiskt? Sedan får man en bjudresa och åker dit och beter sig som ett jävla svin. Jag tycker det är skamligt.

Är det upprört i supporterled kring den här grejen?

– Det är väldigt provocerande, det är klart det är. Snacka om att bara ta och ta. Bli bjuden på det där, och sedan tycker man att man har rätt att bete sig hur som helst mot kvinnorna på plats. Det är något väldigt sunkigt och smutsigt och sticker i ögonen på många sätt, säger Johannes Jensen.

Johannes Jensen gästar GP:s fotbollspodd.
Johannes Jensen gästar GP:s fotbollspodd. Bild: Robert Laul

Supporterklubben Getingarna kommer att ha möte om händelsen under tisdagskvällen, exakt om eller hur de tänker agera är ännu inte bestämt.

Däremot tycker Johannes Jensen att klubbledningen hanterat händelserna bra i allmänhet, och i synnerhet vice klubbchef/kommunikationsansvariga Malin Fahlén:

– En eloge till Malin som gick ut och berättade om det och inte försökte tysta det utan verkligen hanterade det öppet. Vi får se hur vi gör, vi har möte om det i kväll och frågan lär komma upp. Men jag tycker klubben skött det på ett föredömligt sätt så här långt vad jag har sett, säger Jensen.

ANNONS

Poddavsnittet innehåller utöver en djupdykning i BK Häcken en rad olika ämnen:

* Bästa GBG-omgången i år?

* Blåvitts grisiga MFF-seger!

* Öis upp på fast mark!

* Gais seriefinal på Gamla Ullevi!

* Bosko fick rätt – igen!

* BK Häcken FF mot Europaplatsen!

* Svennis-skalan!

* Plus möcke, möcke mer!

ANNONS