Supporterklubben Änglarna skänker pengar till organisationer som jobbar mot sexuellt våld

Efter att uppgifter framkommit om att IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthorsson sexuellt ofredat en kvinna 2017 väljer nu supporterklubben Änglarna att skänka sina medlemsavgifter till organisationer som arbetar mot sexuellt våld. ”Vi är medvetna om att många anser att spelaren har förbrukat sin rätt att spela i IFK Göteborg”, skriver supportklubben bland annat i sitt uttalande.

ANNONS
|

Under måndagen blev det känt att Kolbeinn Sigthorsson anklagas för att ha sexuellt ofredat en kvinna i sitt hemland. En händelse som ska ha inträffat 2017. Sigthorsson ska ha erkänt händelsen och betalat ut ersättning till kvinnan.

Efter ett tag gick IFK Göteborg ut med en text på i sin hemsida och bekräftade att spelaren tillhör föreningen.

LÄS MER:Blåvitt om anklagade spelaren: ”Tar detta på största allvar”

Under måndagskvällen var GP i kontakt med klubbdirektören, Håkan Mild som då inte ville ge några svar på om det kan bli aktuellt med att vidta några åtgärder mot spelaren.

– Det får ingå i den fortsatta dialogen. Vi vet inte hur framtiden ser ut, sa han då.

ANNONS

Supporterklubben skänker medlemsavgifter

Supporterklubben, Änglarna gick under tisdagen ut med en skrivelse där de ger sin syn på händelsen.

”Brottet är förövarens ansvar. Rättssamhällets ansvar är att lagföra och utdöma påföljd. Men vad som händer när vi fått vetskap om brottet är vårt gemensamma ansvar. Vi kan inte ta ansvar för brottet – det måste förövaren göra. Vi kan inte ta ansvar för att bestraffa eller rehabilitera – det måste samhället göra”, skriver Änglarna och fortsätter:

”Vi är medvetna om att många anser att spelaren har förbrukat sin rätt att spela i IFK Göteborg. Det är arbetsgivaren IFK Göteborgs ansvar att göra den bedömningen. Vi förväntar oss att klubben utreder situationen noggrant och därefter fattar ett beslut som är i linje med de värderingar som anstår en kamratförening”.

Dessutom beslutar man att de medlemsintäkter som kommer in under september kommer att gå till organisationer som arbetar mot sexuellt våld.

GP har varit i kontakt med Änglarnas ordförande, John Pettersson som inte vill kommentera skrivelsen ytterligare.

”Vi hänvisar till vårt uttalande. Händelsen handlar inte om oss”, skriver han i ett sms.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS