Supporterbuss attackerades i Göteborg - AFC-målvakten betalar skadorna

Efter matchen mellan IFK Göteborg och AFC Eskilstuna i måndags attackerades bortalagets supporterminibuss av en person. Nu kliver AFC:s målvakt Tim Erlandsson in och betalar för skadorna på fansens hyrbil. – Det blev en naturlig grej, säger han till Sveriges Radio.

ANNONS
|

IFK Göteborg och AFC Eskilstuna spelade 1–1 i en ljummen tillställning på Gamla Ullevi i måndags. Mycket av efterspelet kom att hamna om hemmapublikens upprepade hatramsor mot AFC - och deras supportrar.

"Naturlig grej"

Den allsvenska nykomlingen hade en klack med nio personer på plats och de skulle säkerligen rest hem till Sörmland nöjda och belåtna med en poäng om det inte vore för en incident efter matchen. Supportrarnas hyrda minibuss attackerades av en person som försökte rycka upp dörrarna till bussen och hotade de som satt i. Personen sparkade även på bussen och orsakade skador.

De har nu målvakten Tim Erlandsson beslutat sig för att betala för. Självrisken på cirka 2000 kronor tar han från egen ficka.

ANNONS

– Det blev en naturlig grej. Jag tycker inte att grabbarna ska behövalägga sina pengar på det. De ska kunna fokusera på framtida supporterresor, säger Tim Erlandsson till Sveriges Radio.

Den fina gesten mottogs med glädje av klubbens supporterklubb som på sin facebook-sida skriver:

All kärlek till Tim, och all kärlek till laget som tänker på oss!

AFC Eskilstuna - en klubb med ödmjukhet - respekt - hjärta - och kärlek.

ANNONS