En Gais-supporter har dömts till fängelse efter att ha sparkat en polis i mellangärdet.
En Gais-supporter har dömts till fängelse efter att ha sparkat en polis i mellangärdet. Bild: Bildbyrån

Supporter döms efter derbybråk – sparkade polis

Först sparkade han en polis i mellangärdet. Sedan eldade han, med delvis täckt ansikte, pyrotekniskt på läktaren. Nu döms fotbollssupportern till fängelse.

ANNONS
|

Det uppstod konfrontation på stan inför superettan-derbyt den 17 juni i fjol. Örgryte-supportrar på ena sidan, Gais-supportrar på den andra. Närvarande poliser tvingades ingripa.

En av dem tvingades motta en spark i mellangärdet av en Gais-supporter. Händelsen fångades på film.

Supportern själv nekar till brottet och konstaterar, enligt domen, att det är visserligen är han som syns på filmen, men någon spark ska han inte ha utdelat. Han kan dock ha tappat balansen och fått upp en fot i luften.

Tingsrätten köpte inte den förklaringen utan konstaterar att filmsekvensen, i kombination med polisens uppgifter, styrker att en spark faktiskt utdelades.

ANNONS

Väl inne på Gamla Ullevi ska supportern därefter innehaft och eldat pyroteknik. Han ska ha gjort det med ett delvis täckt ansikte.

Döms till fängelse

För det döms supportern för brott mot lagen om förbud mot maskering. Han döms också för brott mot ordningslagen samt våld mot tjänsteman.

Straffet fastställdes till fängelse i en månad. Dessutom ska ett skadestånd på 5 000 kronor betalas till polisen.

Supportern förekommer i belastningsregistret och har sedan tidigare meddelats tillträdesförbud på arenor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS