Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En 64-årig supporter avled mitt under EM-matchen mellan Ukraina och Nordirland.

Supporter avled – mitt under matchen

En 64-årig nordirländsk supporter avled på Stade de Lyon mitt under matchen mellan Ukraina och Nordirland i eftermiddags. Dödsorsaken ska vara en hjärtattack.

Matchen mellan Ukraina och Nordirland blev händelserik. Efter en mållös första halvlek tvingades matchen avbrytas i den 58:e minuten – på grund av en hagelskur. Man återupptog dock spelet igen efter några enstaka minuter.

Dessförinnan, precis efter att domaren blåst igång den andra halvleken, hade Nordirland tagit ledningen genom Gareth McAuley. Slutresultatet spikades sedan i slutsekunderna då Niall McGinn satte det helt avgörande 2-0-målet i den 96:e minuten.

Segern var Nordirlands första någonsin i en EM-turnering.

Den nordirländska segern skulle dock hamna i skymundan av en tragedi. Mitt under matchen på Stade de Lyon ska en 64-årig supporter ha drabbats av en hjärtattack – och avlidit. Det skriver Get French Football på sitt Twitter-konto.

Dödsfallet har nu dessutom bekräftats av den nordirländska polisen PSNI, enligt The Independent.

Det här är andra dödsfallet på fyra dagar som skakar Nordirland. I måndags avled en 24-årig supporter efter att ha fallit åtta meter från ett räcke vid stranden Castel Beach i Nice.

Under torsdagens match hölls i den 24:e minuten en tyst stund för att hedra minnet av den avlidne supportern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.