Supportar med pyroteknik utanför arenan under semifinalen i Svenska Cupen mellan Mjällby och Malmö FF den 9 juli 2020 i Hällevik.
Supportar med pyroteknik utanför arenan under semifinalen i Svenska Cupen mellan Mjällby och Malmö FF den 9 juli 2020 i Hällevik. Bild: PETTER ARVIDSON

Supportar får kritik efter samling utanför Strandvallen

Under cupsemifinalen mellan Malmö FF och Mjällby på Strandvallen samlades flera supportrar utanför arenan. Efter matchen tackade MFF-spelarna för stödet. Agerandet får kritik av Svensk elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson.
– Det är olämpligt.

ANNONS
|

Malmö FF besegrade Mjällby i gårdagens svenska cupen-semifinal på Strandvallen i Sölvesborg efter stor dramatik då matchen gick till straffsparksläggning.

Supportrar från båda lagen befann sig utanför arenan.

Klubbarnas ansvar rör endast det som sker inne på arenan. Det som sker utanför arenan är en fråga för polisen.

Men fansens agerande får likväl stark kritik från Svensk elitfotboll (SEF) och dess ordförande Lars-Christer Olsson.

– Vi har resonerat mycket med våra supporterorganisationer om vad som gäller för att vi ska hjälpas åt att minska riskerna. I det sammanhanget skickar detta kanske en problematisk signal. Det ligger utanför våra klubbars ansvar, men vi vädjar till folk att man inte ska göra så, säger Lars-Christer Olsson till Aftonbladet.

ANNONS

MFF-spelarna tackade de tillresta supportrarna som tagit sig till Blekinge för att se laget spela.

– Det är olämpligt. Det kommer säkert en anmälan från matchdelegaten om det. Nu är det rent formellt så att den här tävlingen (svenska cupen) är Svenska fotbollförbundets tävling och då har inte vi exakt samma uppgifter som vi har i allsvenskan och superettan. Men det kommer att hamna i vårt disciplinära system.

Ett klipp på när Malmö-spelarna firar med supportrarna som sett matchen utanför arenan delades på Twitter av MFF:s evenemangsansvarig. Lars-Christer Olsson har inte tagit del av klippet men finner även det olämpligt.

– Ja, det tycker jag. Men det har jag inte helt koll på just det och har svårt att kommentera andrahandsuppgifter, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS