Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Supertalangens Zlatan-hyllning: "Det jag lärt mig är oersättligt"

Marcus Rashford är en av engelsk fotbolls största guldklimpar. Efter Zlatans knäskada – som av allt att döma betyder att svensken spelat sin sista match på Old Trafford – har 19-åringen nu riktat ett tacktal till sin mentor i en intervju med The Telegraph. – Jag kommer att bli en bättre Manchester United-spelare tack vare Zlatan Ibrahimovic, säger han.

The Mirror skrev under onsdagen att Manchester United beslutat sig för att inte förlänga avtalet med Zlatan Ibrahimovic - som på onsdagen förväntas operera sitt knä i USA. Rehabtiden på minst åtta månader avskräcker den engelska storklubben – och Zlatan får istället rikta in sig på en comeback någon annanstans. 

Men hans ande kommer ligga kvar över Old Trafford ändå. I en intervju med The Telegraph berättar Ibrahimovics anfallskollega tillika jättetalangen Marcus Rashford om vad Zlatan har betytt för hans utveckling. 

– Jag kommer att bli en bättre Manchester United-spelare tack vare Zlatan Ibrahimovic. Hans inflytande på framför allt oss unga spelare är fantastiskt. Vi vill att det ska fortsätta eftersom det gjort oss till bättre spelare. Nu när jag går höger eller vänster, ser jag det annorlunda mot vad jag gjorde förra säsongen. Det var saker som jag inte hade i mig naturligt, säger Rashford till tidningen. 

"Det jag lärt mig är oersättligt"

19-åringen berättar också att Zlatans råd kommer följa hans spel framöver. 

– Du kommer att se fördelarna av det Zlatan lärt mig under de kommande åren. Det jag lärt mig av honom är oersättligt, säger Rashford.

Engelsmannen har sedan sin debut förra våren gjort 10 Premier League-mål.