Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/39

Supertalangen nobbade Real Madrid – nu spelar han i Brentford

Josh McEachran spelade med Chelsea i Champions League när han var 17 år – då hade han redan nobbat Real Madrid. I dag ångrar engelsmannen att han inte skrev på för den spanska storklubben.

– Real Madrid och Manchester United vill värva mig när jag var 16. Jag trodde inte att det var sant när min agent ringde och sa att Real Madrid ville ha mig, säger McEachran till Daily Mail.

Han fortsätter:

– Real Madrid hade ett femårskontrakt klart, och de ville att hela min familj skulle flyga dit. Men jag sa nej, jag vill stanna i Chelsea.

McEachran gjorde 17 framträdanden ligamatcher för Chelsea under debutsäsongen. Och den italienske managern Carlo Ancelotti gav honom även chansen i Premier League.

Han var minst ett steg före Paul Pogba och Ross Barkley, som i dag är stjärnor i Premier League.

– Jag hade hört talas om Pogba, men han var inte med så mycket i A-laget, han spelade mest i Manchester Uniteds juniorlag och med reserverna. Likadant var det med Barkley, säger McEachran.

Nu är läget det omvända. Pogba är en av Premier League absolut största profiler, och Barkley är en nyckelspelare i Everton och spelade EM för England i somras.

– Jag trodde att jag skulle lyckas i Chelsea. När jag debuterade tänkte jag "det var ett bra beslut att säga nej till Real Madrid". Men när jag ser tillbaka på det nu kanske jag borde ha åkt, säger McEachran.

På lördag återvänder Josh McEachran till Stamford Bridge, när Brentford gästar Chelsea i FA-cupen.

I bildspelet högst upp i artikeln hittar ni 18 spelare som spåddes en lysande framtid, men som inte levde upp till förväntningarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.