Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild:Bildbyrån.

Supermöten väntar i CL-kvartsfinalerna

Två riktiga smällkarameller väntar i Champions Leagues kvartsfinaler. En finalrepris och ett möte mellan två storfavoriter.

Nu står det klart hur Champions Leagues kvartsfinaler kommer att se ut och det väntar såklart flera häftiga drabbningar.

Störst förväntningar är det på förhand kring mötet mellan den regerande mästaren Real Madrid och tyska storklubben Bayern München, där två av förhandsfavoriterna ställs mot varandra redan i kvartsfinal.

Läs även: Spelarna som ökat mest i värde under säsongen

Även finalreprisen från säsongen 2014/2015 mellan Juventus och Barcelona är en höjdpunkt som väntar, den matchen slutade i moll för Turin-laget som förlorade med 1-3. Men trots detta vill inte Juventus-legendaren Pavel Nedved prata om någon hämnd.

– Jag vet inte om det kommer att vara hämnd, men det är vä ändå en fascinerande match. Det kommer att bli mycket trevligt och vi ska inte titta på det förflutna, utan det nuvarande: Vi är redo, men vi måste vara i toppskick, säger legendaren till La Gazzetta.

Uppstickaren Leicester City slog i sin åttondelsfinal ut Sevilla och hoppas kunna lyckas bra mot spanskt motstånd även i kvartsfinalen där Atletico Madrid står för motståndet. En stenhård nöt att knäcka väntar för de regerande Premier League-mästarna, något som man varit beredda på länge enligt klubbens nya manager Craig Shakespeare.

– Att möta ett lag som spelat två av de tre senaste finalerna är såklart en rejäl utmaning, men det är precis detta vi väntat oss i en Champions League-kvartsfinal, säger han till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Atletico Madrid är ett väldigt bra lag med fantastiska spelare som har en stor erfarenhet av tävlingar på denna nivån, men vi är reda att ge allt vi har.

Läs även: Upphämtningarna fotbollsvärlden aldrig glömmer

Monaco, som charmade fotbollseuropa i åttondelsfinalen mot Manchester City, ställs mot Borussia Dortmund i den sista kvartsfinalen.