Superagenten avslöjar spelet bakom värvningarna

Zlatan Ibrahimovic agent Mino Raiola avslöjar spelet bakom Manchester Uniteds jätteaffärer i somras där hans klienter Paul Pogba, Zlatan och Henrikh Mkhitaryan flyttade till klubben. – Redan i fjol sa jag åt folket i United att de behövde en spelare som Zlatan, berättar Raiola i en intervju med Financial Times.

ANNONS
|

Manchester United spenderade stort under sommaren och de tre mest namnkunniga spelarna att ansluta till storklubben var Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba ochHenrikh Mkhitaryan. Samtliga ingår isuperagenten Mino Raiolas stall.

I en längre intervju med Financial Times berättar Raiola om spelet bakom sommarens värvningar av Manchester United, där Zlatan var en viktig bricka i Raiolas planer.

– Spelare som (Anthony) Martial och (Memphis) Depay kommer dit och känner att demåste bära United, detta gigantiska institut.Redan i fjol sa jag åt folket i United att de behövde en spelare som Zlatan för återställa balansen i klubben. Han får all uppmärksamhet. Han har erfarenheten och han vågar ta ansvar, säger Raiola.

ANNONS

Jobbade två år med Pogba-affären

Raiola var ännu tidigare ute när det gällde Paul Pogbas flytt tillbaka till Manchester, som han lämnade som tonåring efter att Raiola ville att den franske stortalangen skulle få bättre betalt. Sir Alex Ferguson vägrade gå med på det och Pogba flyttade gratis till Juventus.

Fyra år senare betalde United en dryg miljard kronor för Pogba och gjorde honom till världens dyraste spelare, men flytten var långt i från en snabb affär.

– Det man ser är bara slutresultatet av flera års arbete.Jag la två år på Manchester Uniteds affär med Pogba, säger Raiola som har en enkelförklaring förklubbytet.

– Du går till den klubb som behöver dig. Pogba kunde gått till alla toppklubbar men Real Madrid hade precis vunnit Champions League, han skulle varit en troféspelare där. Barcelona har redan deras tre troféspelare i Messi, Neymar och Suarez.

ANNONS