Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundhages nya landslagstrupp: "Vi tänker vinna två matcher till"

Pia Sundhage har tagit ut sin landslagstrupp till EM-kvalmötena med Slovakien och Danmark. – Vi tänker vinna två matcher till i höst, säger Pia Sundhage.

Efter succén i OS i Rio som slutade med en silvermedalj för det svenska landslaget mötte Pia Sundhage pressen igen. Den här gången för att ta ut sin EM-kvaltrupp till mötena mot Slovakien 15:e september i Göteborg och mot Danmark 20:e september
– Det har varit en fantastisk resa. Den ska fortsätta med de här två matcherna, säger Pia Sundhage.

Det har varit ett minst sagt imponerande EM-kval för Sverige såhär långt. Pia Sundhages landslag har sex raka segrar och 20-0 i målskillnad. En vinst mot Slovakien i mötet 15:e september och EM-biljetten är bokad. Damlandslaget samlas 12:e september för att ladda inför de två kvalmatcherna.

Två av Sundhages uttagna spelare tillhör Kopparbergs/Göteborg FC. Både Elin Rubensson och Pauline Hammarlund är uttagna och hyllas av förbundskapten Sundhage.
– Här har vi en spelare som blev besviken över att inte vara i truppen, hon var reserv. Men samma spelare får spela i en OS-final och hon har en fantastisk framtid framför sig, säger Sundhage om Hammarlund.
– Ska man få ut det bästa av henne, då ska hon spela på mittfältet. Jag tror hon kommer ta steget och vara en av de viktigaste spelarna på mittfältet i landslaget i framtiden, säger Sundhage om Rubensson.