Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sundhages kritik mot damallsvenskan: "Vi tränar för lite"

Pia Sundhage har lämnat över förbundskaptensstolen till Peter Gerhardsson – nu ger hon en rejäl känga till de damallsvenska klubbarna, som hon menar tränar för lite. – Jag tycker att vi kan träna mer än vi gör. Nöta saker och ting, säger hon till Radiosporten.

Läget i svensk damfotboll är inte ljust för tillfället. Landslaget tar för första gången någonsin inte en plats i topp tio på Fifas världsrankning, damallsvenskans representanter i Champions League går inte längre långt i Champions League – och spelare som Marta och Lieke Mertens lämnar damallsvenskan. 

Nu ger den förre förbundskaptenen Pia Sundhage ett tydligt råd till klubbar och spelare i Sverige:

– Jag påstår här och nu att vi tränar för lite. Så länge vi har sådana inlägg som vi har, där man inte kontrollerar den situationen, då tror jag att vi kan träna mer, säger hon i en intervju med Radiosporten.

– Jag tycker att vi kan träna mer än vi gör. Nöta saker och ting. Och får vi en bättre teknik, då tror jag även att vi förbättrar vår spelförståelse och speluppfattning. 

"Påstår att jag kan träna mer"

Hon har efter fem år som förbundskapten stor insikt i träningsmängd på damernas elitnivå. 

– Och då påstår jag att man kan träna mer. Alla är inte professionella ska man ha klart för sig. Men det finns spelare som är proffs, och man kan träna mer och man kan periodisera sin träning och det ena med det tredje, säger hon.