Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundhage: "Hennes OS-chanser ökade"

I en match som i det närmaste var klar på förhand gällde det att visa framfötterna för det unga. Det gjorde Fridolina Rolfö rejält. – Hennes OS-chanser ökade, konstaterade Pia Sundhage efter matchen.

Ett Sverige som varken släppt in mål eller tappat poäng i VM-kvalet ställdes mot ett Moldavien som nollats i samtliga matcher.

I en match som bara kunde gå på ett sätt handlade mycket om att ta chansen inför OS.
Det gjorde Fridolina Rolfö med besked. Efter att ha gjort sitt första landslagsmål som innehoppare mot Polen fick Rolfö chansen från start på Gamla Ullevi.

Efter att likt laget i stort haft svårt att hitta de riktigt heta chanserna smällde det i andra.

Elin Rubensson var åter företagsam och efter en dribblingsräd hittade hon inbytte Pauline Hammarlund vars skott räddades, men returen trycktes i mål av Fridolina Rolfö.

Linköpingsanfallaren var inte nöjd där. Som ett ständigt hot i boxen högg hon på chanser ideligen och utdelningen kom med bara minuter kvar att spela.

Kosovare Asllani bjöd på en dribblingsräd och lyfte in bollen till Lina Nilsson som på ett tillslag spelade in till Fridolina Rolfö som distinkt tryckte in sitt andra mål i matchen och 5-0.

Emma Berglund fastställde sedan slutresultatet till 6-0 med en hård nick på övertid.

– Vi mötte ett väldigt lågt stående försvar så vi fick vända mycket på spelet och försökte komma in centralt för att hitta chanser.

– Vi skapade mycket chanser och vi gjorde flera mål också.

De tre målen på de två landskamperna ger vind i seglen åt Fridolina Rolfö som slitet hårt med en skada på baksida lår.

– För egen del är det jätteviktigt för att få självförtroende. Jag har haft en skadeperiod som har varit lång och känner att jag börjar hitta min form. Så det är viktigt för egen del och förhoppningsvis är det bra för landslaget, säger hon.

Ett viktigt besked, särskilt med OS bara veckor bort.

– Det är klart att jag ska göra allt för att försöka ta en plats i OS-truppen. Så det är bara att fortsätta jobba på hemma. Så jag ska fortsätta jobba och bevisa att jag vill ha en plats där.

Det var inte bara publiken som imponerades av Rolfös insatser. Det gjorde även Pia Sundhage som gav ett positivt besked till anfallaren.

– Hennes OS-chanser ökade, konstaterade Pia Sundhage efter matchen.

Enligt Sundhage handlar det om sex-sju öppna platser i OS-truppen och Fridolina Rolfö har kvaliteter som ger henne bra möjligheter.

– Det som talar för Rolfö är att hon har en vänsterfot och är lite mer av en targetspelare än övriga, säger förbundskaptenen.