Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundhage: "Det här är inte sant"

Tyskland, Ryssland och Italien. Det är motståndet som väntar för Pia Sundhages landslag i EM-mästerskapet i Nederländerna nästa sommar.

2-1 mot Slovakien i september innebar att Sverige säkrade en plats i EM 2017 i Nederländerna. I dag lottades mästerskapet. 

Efter OS-succén i Rio de Janeiro som slutade med silver för svensk del fortsatte framgångarna i september när Blågult med en 2-1-seger hemma mot Slovakien på Gamla Ullevi säkrade en plats i EM-slutspelet i Nederländerna nästa sommar. 

På tisdagen lottade Uefa grupperna till mästerskapet. Sverige återfanns på förhand i den andra seedningsgruppen tillsammans med Norge, Spanien och Schweiz och drogs in i grupp B tillsammans med Tyskland, Italien och Ryssland. En tuff grupp. Och det är Tyskland, vilka Sverige mötte så sent som i OS-finalen, som väntar i premiären för Blågult. 

–  Jag började faktiskt skratta. Jag tänkte: det här är inte sant. Vi ska bli förföljda av Tyskland, säger Pia Sundhage till Sportbladet.

Norge kan vänta i kvartsfinal

2017 års EM blir första gången då 16 länder deltar i turneringen. Mästerskapet inleds 16 juli och finalen spelas i Enschede 6 augusti. Lagen är alltså indelade i fyra grupper där de två bästa lagen går vidare till kvartsfinal.

Tyskland är regerande EM-mästarinnor och tyskorna har vunnit sex raka Europamästerskap. Senast ett annat land tog hem titeln var 1993 när Norge vann. Och just norskorna kan vänta i en eventuell kvartsfinal.

Går Sverige vidare väntar nämligen ettan eller tvåan i grupp A. 

 – Det är en spännande känsla. Vårt jobb är nu att se till att det här är den bästa lottningen, säger Sundhage.