Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Succétränarens hyllning: "Väldigt imponerad"

Mauricio Pochettino har gjort stor succé i Tottenham. Nu hyllar Spurs-managern en annan framgångsrik profil i Premier League: Zlatan Ibrahimovic. – Jag är väldigt imponerad, säger han om svensken.

Den argentinske coachen har gjort Tottenham till Englands mest svårslagna lag. Premier League-tvåan från norra London har blott förlorat två ligamatcher under hela säsongen och är det lag som just nu närmast hotar suveränen Chelsea i kampen om titeln. Den senaste förlusten för Spurs i ligaspelet kom den 11 december mot Manchester United. En match där Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter. Och svensken verkar ha gjort stort avtryck på Pochettino som i en intervju med Viasat Sport nu hyllar Zlatan stort. 

– Han är väldigt svår att möta, en otrolig anfallare. 

Han fortsätter: 

– Jag har följt honom sedan han flyttade till Ajax. Han är en fantastisk målskytt, med en karaktär och vinnarmentalitet utöver det vanliga, den här säsongen är det ingen tvekan om att hans insatser varit otroliga, säger Mauricio Pochettino till Viasat Sport.

Totalt har det så här långt blivit 15 mål för Ibrahimovic. Något som gör att den 35-årige anfallaren placerar sig som trea i skytteligan. 

– Jag är väldigt imponerad. Över hur han tar hand om sig, sköter sin kropp. Det handlar inte om hur gammal du är utan om vilken inställning du har, säger Pochettino.

Den 13 maj, den näst sista omgången av Premier League, ställs Tottenham och Manchester United mot varandra på White Hart Lane.