Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Succésvensken bättre än Messi

Sam Larsson är bättre än Lionel Messi – enligt ny statistik. Den förre IFK-stjärnan är bäst i Europa på att göra mål utanför straffområdet.

På åtta matcher i den holländska ligan för Heerenveen har Sam Larsson gjort fem mål. Ett imponerande facit för yttern som var på väg att få göra landslagsdebut i den förra landslagssamlingen. Men då satte ljumskarna stopp för Larsson som får vänta på sin chans.

I den holländska ligan har han fortsatt att leverera. Alla hans fem mål den här säsongen har gjorts utanför straffområdet. En statistik som gör Sam Larsson till bäst i Europa i de stora ligorna. I den holländska ligan är Lewis Baker och Enes Unal två mål bakom Larsson.
I Premier Leauge kommer Xherdan Shaqiri närmast med sina tre mål för Stoke och i Serie A är det Simone Verdi som är bäst – även han med tre mål utanför boxen.

Inte ens världsspelare som Lionel Messi, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann eller Philippe Coutinho slår Larsson. Kvartetten stannar på två mål gjorda utanför straffområdet under säsongen, skriver Fox Sports.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.