Leonardo Spinazzola i tårar efter skadan mot Belgien i kvartsfinalen i EM, den 2 juli 2021.
Leonardo Spinazzola i tårar efter skadan mot Belgien i kvartsfinalen i EM, den 2 juli 2021. Bild: Philipp Guelland

Succéspelaren kan missa månader av spel

Italien vann kvartsfinalen i EM mot Belgien med 2-1. Men för succéspelaren Leonardo Spinazzola innebar matchen tråkiga nyheter. Vänsterbacken blev utburen på bår med en befarad långtidsskada i form av en avsliten hälsena.

ANNONS
|

Vänsterbacken Leonardo Spinazzola har varit en av Italiens bästa spelare under EM när landslaget charmat Europa med sin offensiva fotboll.

Men under kvartsfinalen mot Belgien var olyckan framme för Roma-spelaren.

Efter att ha utmanat Belgiens Thorgen Hazard i en löpduell tog det plötsligt stopp för vänsterbacken som direkt signalerade för byte.

Först såg det ut som en vanlig vadskada men efter att läkare kallades ut på planen förstod samtliga tv-tittare att skadan var allvarligare än så.

Succéspelaren tvingades lämna planen utburen på bår – med tårar rinnandes längs kinderna.

Italienska Sky Sports uppger nu att skadan är så allvarlig att vänsterbacken kan missa månader av spel.

ANNONS

Spinnazola uppges nämligen ha dragit av hälsenan och ser därmed ut att inte bara missa resten av EM utan även stora delar av kommande säsong med Roma.

Italien som vann kvartsfinalen mot Belgien med 2-1 ställs mot Spanien i semifinal. Matchen spelas på tisdag 21.00.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS