Succémålvakten om varför han nobbade guldfesten

Leicester Citys spelare firade den sensationella ligatiteln hemma hos Jamie Vardy. Men Kasper Schmeichel var inte med i skedet då titeln säkrades. Nu berättar han varför. - Jag nattade min dotter, säger målvakten till TV2, enligt Ekstrabladet.

|

Samtidigt som Tottenham i den 36:e omgången av Premier League spelade mot Chelsea på Stamford Bridge satt hela Leicesters lag samlade hemma hos Jamie Vardy och följde dramat på tv. När Spurs tappade sin 2-0-ledning till 2-2 innebar det att Leicester var mästare. Och vilt jubel utbröt hemma hos Vardy. På sociala medier har filmer och bilder spridits från Leicester-spelarnas firande direkt efter slutsignalen i Londonderbyt. Men den som är uppmärksam kunde se att faktiskt inte alla spelarna var samlade där och då. Lagets succémålvakt Kasper Schmeichel var inte med.

Och nu avslöjar dansken varför han prioriterade bort att se matchen med sina lagkompisar.

–Jag måste erkänna att jag inte ville se matchen. Jag har inte sett några av Tottenhams matcher den här säsongen. Nu dröjde det också 50 minuter till jag såg den för jag nattade min dotter. Sen kom min fru in och skulle säga god natt och jag kunde se på hennes ansikte att hon visste något.

Han fortsätter:

– Då hörde jag att Tottenham ledde med 2-0, så jagtänkte att jag lika gärna kundese avslutningen på matchen. Jag satt med min son och han somnade tre minuter innan Eden Hazard kvitterade så jag kunde inte jubla för då skulle jag väcka honom.

Men lite firande av bragden blev det ändå för målvakten den där kvällen. Han berättar att när barnen hade nattats så begav han sig direkt hem till Vardy för att deltaga i festligheterna tillsammans med sina lagkompisar.