Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg förde diskussioner med en utländsk miljoner om att sälja av delar av klubben. Bild: Bildbyrån

Succéklubben kunde sålts – till indisk miljonär

På söndagen övertygade Östersund stort mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi och nu närmar sig Jämtlandslaget Europa-platserna. Samtidigt avslöjar klubbens ordförande Daniel Kindberg att delar av ÖFK kunde ha sålts till en indisk miljonär i somras. – Vi hade långt gångna förhandlingar med en indier, säger han i programmet Lundh.

Östersund har tagit sig genom det svenska seriesystemet med innovation och ett annorlunda spelsätt. Nu letar klubben ytterligare sätt att konkurrera på. I programmet Lundh, som har premiär på måndagskvällen, avslöjar ÖFK:s ordförande att en indisk miljonär var nära att köpa in sig i klubben tidigare i år, det skriver Expressen.

– Vi hade långt gångna förhandlingar i somras med en indier som ville komma in stort. Men vi sa nej, säger Daniel Kindberg i programmet.

Ordföranden berättar att investeraren var beredd att betala 35 miljoner kronor för 49 procent av aktierna i föreningen. Efter diskussioner tackade ÖFK nej till erbjudandet. 

– Vi var ju på en helt annan nivå i början, men vi landade i att affären inte var bra nog, säger Daniel Kindberg. 

Det blev ingen affär den gången – men Östersunds kontroversielle orförande öppnar för att klubben kan sälja av delar av sina aktier i framtiden.

– Ja under förutsättningarna att det kan hjälpa oss att bli svenska mästare snabbare. Att det blir bättre, en större trygghet, säger han.