Succécomeback när London-offren hedrades

Det var känslosamma scener på Wembley innan Englands VM-kval mot Litauen när offren från terrorattacken vid Westminster hedrades. På planen bjöds det på en succécomeback för en veteran.

ANNONS
|

Inför matchen på Wembley handlade mycket om attacken mot Westminster onsdagen den 22 mars och säkerhetspådraget var rejält kring arenan.

Innan avspark hölls också en tyst minut för offren i attacken och blomkransar lades ut på planen av representanter från Englands fotbollsförbund och London-polisen.

I skuggan av det var Jermain Defoe huvudpersonen, både innan och under matchen. Efter tre år utanför det engelska landslaget kallades den 34-åringe Sunderland-anfallaren in igen av förbundskapten Gareth Southgate och fick en startplats på grund av Harry Kanes skadefrånvaro.

LÄS OCKSÅ:Cancersjuke Bradley, 5, ledde England ut på Wembley

Det skulle bli en lycklig återkomst.

ANNONS

Defoe inledde målskyttet efter drygt 20 minuter med sitt första landslagsmål på över tre år när han höll sig framme efter Raheem Sterlings fina förarbete på kanten.

England hade i övrigt svårt att bryta ner ett mycket defensivt Litauen. Defoe byttes ut efter en knapp timmes spel och hyllades med en stående ovation av publiken.

– Det är skönt att vara tillbaka. Det viktiga var att vinna matchen och det gjorde vi. Det är svårt att beskriva med ord hur jag känner, säger Defoe till ITV.

Defoes ersättare hittade även han in i målprotokollet. Jamie Vardy frispelades efter ett fint anfall och placerade kallt in 2-0 för England en dryga timmen spelad.

Vardy var pigg och hade bud på fler mål än ett men skärpan i avsluten saknades. I slutändan blev det en säker seger för England som befäster sin plats som gruppetta och denfina starten på VM-kvalet fortsätter för Southgates landslag.

ANNONS